Ženšen pravý: Bylinka na podporu erekce a libida

Lidská sexualita se nechová celý život stejně. Reaguje na hladinu stresu, na atmosféru ve vztahu, zdravotní stav či na hladinu hormonů. A ani muži nejsou v mnoha případech ušetřeni jejich určitých výkyvů. Jednou z bylinek, která ji může podpořit, je například ženšen pravý. Víte o něm vše?

ženšen pravý

Ženšen pravý u nás za normálních okolností neroste. Kdybychom se ale přesunuli do Asie, zjistili bychom, že se jedná o hodně populární kořen, který se dává snad do všeho. Od kosmetiky po nápoje. Čím dál častěji se ale také přidává do volně prodejných doplňků stravy na podporu energie a harmonizace těla. Ve východních končinách jde totiž o mimořádně populární životabudič.

Našinec ale může být vůči ženšenu poněkud skeptický. Nejen, že sehnání kvalitního ženšenu je v našich podmínkách velmi náročné, ale také bývá drahý a vypadá pro naše oko na první pohled zvláštně. Když ale tuto prvotní nedůvěru překonáte, zjistíte, že vám toho může poměrně dost nabídnout.

Tak se pohodlně usaďte a pojďte číst!

Navigace

💡 TIP: Srovnání TOP 10 přípravků na podporu erekce

✅ jaké přípravky opravdu obsahují účinné látky?
✅ test jejich účinnosti
✅ porovnání cena/výkon

Co je to ženšen pravý?

Ženšen pravý je rostlina, která je staletí hojně využívána v tradiční čínské medicíně. Existuje jeho několik druhů. (Ženšen japonský, ženšen vietnamský aj.) Někdy také pojmenování souvisí s místem jeho výskytu (japonský, čínský, korejský…). Opravdový ženšen se považuje za adaptogen, který může zvýšit odolnost organismu vůči stresu.

Než se posuneme v tématu dál, také vás upozorníme na to, že jako ženšen se často označují i takové druhy rostlin, které skutečným ženšenem nejsou. (Jsou to jiné rostliny, které nemají s původním ženšenem nic společného.) K nim patří například sibiřský ženšen (eleuterokok ostnitý), indický ženšen (ašvaganda) a podobně. Jako peruánský ženšen se někdy označuje maca. Vždy si proto důkladně přečtěte složení a ujistěte se, že víte, co si kupujete.

ženšen pravý účinky

Nejlepší účinky ženšenu

Ženšen se bez nadsázky považuje za kořen života. Obsahuje aminokyseliny, polysacharidy a nejrůznější vitamíny.

Lidé po něm sahají především v době, kdy bojují s nedostatkem energie a s vyčerpáním. Jeho užívání může také podpořit vitalitu a fyzické výkony. Také může podpořit spánek a normální prokrvení organismu. V neposlední řadě po něm může sáhnout ten, kdo pravidelně bojuje s nejrůznějšími náchladami. Říká se o něm totiž, že může podpořit normální funkci obranyschopnosti.

Účinky na erekci a libido

Vzhledem k tomu, že ženšen podporuje prokrvení těla, se kterým velmi úzce souvisí i normální erekce, nemusíme vám snad dlouze vysvětlovat, že tato skutečnost může podpořit sexuální výkon. Erekce navíc může být i o něco pevnější.

Jihokorejští vědci podávali 119 starším mužům s mírnou až středně těžkou erektilní dysfunkcí buď placebo, nebo ženšen (1 400 mg denně bobulí, které obsahují stejné léčivé látky jako kořen). Po osmi týdnech bylina „zlepšila všechny oblasti sexuálních funkcí“, zejména pevnost erekce.

Jiný jihokorejský výzkumný tým podával 863 starším mužům trpícím erektilní dysfunkcí (ED) buď placebo, nebo ženšen (1 000 mg dvakrát denně, celkem 2 000 mg denně). U skupiny užívající placebo nedošlo ke zlepšení sexuálních funkcí, ale ti, kteří užívali bylinu, vykazovali výrazně pevnější erekci a uváděli větší sexuální uspokojení (p < 0,05).

ženšen na erekci a libido

Kdy brát ženšen a jak ho užívat?

I když je ženšen pravý skutečně zajímavou bylinkou, která si rozhodně zasluhuje naši plnou pozornost, na podporu erekce, vitality, libida a krevního oběhu můžete vyzkoušet jeho kombinaci s dalšími přírodními látkami. Na trhu existuje široké spektrum kvalitních doplňků stravy s ženšenem pravým, které splní očekávání i náročnějších uživatelů.

Pozornost věnujte hlavně těm, které kromě ženšenu obsahují i:

  • Macu peruánskou
  • Šafrán setý
  • Kotvičník zemní
  • L-citrulin
  • L-arginin

Také myslete na to, že na sexualitu a výkonnost má velký vliv i mnoho dalších faktorů, ke kterým může patřit i strach z dalšího selhání. V takové situaci je důležité, abyste se nebáli o svém problému mluvit. Dobrým nápadem může být i používání erotických pomůcek, včetně párových, které navodí uspokojení i ve chvíli, kdy to zrovna nejde. Díky tomu z vás snáze opadne tlak, který vám brání v tom si užít sex naplno.

V neposlední řadě také sportujte, odpočívejte a zdravě se stravujte. I to totiž může přispět k tomu, že se váš sexuální život postupně upraví.

💡 TIP: Srovnání TOP 10 přípravků na podporu erekce

✅ jaké přípravky opravdu obsahují účinné látky?
✅ test jejich účinnosti
✅ porovnání cena/výkon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *