Maca peruánská: Nejlepší bylinka pro muže

Na podporu mužské sexuality a vitality se dlouhodobě používá celá řada bylinek. Jednou z nich je i maca peruánská, které se poměrně často přezdívá peruánská viagra. Co přesně vám ale může její užívání nabídnout?

maca peruánská

Říše rostlin dovede být při bližším pohledu velmi fascinující. Někteří lidoví léčitelé dokonce říkají, že snad neexistuje potíž, na kterou by příroda neměla nějaké řešení. Některé bylinky se totiž používají například na uklidnění nervů, na podporu energie a normálního stavu imunity, či například na posílení sexuality a erotických prožitků.

Řada z nich je navíc cizokrajná a cestu do našich končin si musely nějakou dobu hledat. Když je ale poznáme, často následně zjistíme, že si život bez nich už téměř neumíme představit. A jednou z těch, o kterých by se dalo říct, že to platí, je právě maca peruánská.

Navigace

💡 TIP: Srovnání TOP 10 přípravků na podporu erekce

✅ jaké přípravky opravdu obsahují účinné látky?
✅ test jejich účinnosti
✅ porovnání cena/výkon

Co je to maca peruánská?

Maca peruánská, nebo také správně řečeno řeřicha peruánská, je rostlina z rodu řeřicha, která nemá kořen, ale (překvapivě) bulvu. Pochází z peruánských And, proto ostatně také dostala svůj název. Vzhledem k tomu, že v této oblasti probíhaly rozsáhlé archeologické práce, má se za to, že maca byla místním obyvatelům dobře známá už zhruba 1,5 tisíce let před naším letopočtem. Zajímavostí je, že roste v nadmořské výšce 3 500 až 4 500 m a je mimořádně odolná. (Dokáže přežít i mrazy o hodnotě -20 °C.)

Maca je v peruánské kuchyni běžnou ingrediencí, která dodává pokrmům zemitou chuť. Kořen maca lze rozemlít na prášek a přidat do pokrmů nebo koktejlů. Také se ale přidává například do doplňků stravy, které jsou dobře dostupné i v našich končinách.

Nejlepší účinky macy peruánské

Dávné civilizace si macu peruánskou oblíbily používat na řadu různých obtíží. Snad proto, že obsahuje vitamín C, vitamín E, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6 a mnoho dalších látek, včetně vápníku, železa nebo draslíku. Vzhledem k tomu, že může nabídnout zajímavé účinky i ženám, často po ní sahají například ty, které prochází menopauzou.

maca peruánská účinky erekce

Podpora energie a vitality

Maca se poměrně často doporučuje na podporu výkonnosti a energie, kterou potřebujeme pro úspěšné zvládání svých každodenních úkolů a aktivit. Pokud se tedy cítíte v poslední době více unavení a kvůli tomu nemáte čas na sport, či na partnerský sex, maca peruánská v životosprávě by mohla přinést pozitivní rozdíl.

Zajímavá může být dále i pro sportovce, protože její dlouhodobé užívání (třeba ve smoothies ve formě prášku) může přispět ke zlepšení fyzického výkonu, po kterém následuje efektivnější regenerace. Také může podpořit růst aktivní svalové hmoty, která je klíčová jak pro udržení síly, tak pro normální rychlost metabolismu a normální hladinu testosteronu v těle.

Podpora erekce a výdrže

Asi nejčastěji je maca peruánská spojována s podporou sexuality, s delší výdrží a s kvalitnějším erotickým prožitkem. To ale rozhodně není všechno.

Také totiž obsahuje látky, které mohou u mužů, ale i u žen, zvýšit pravděpodobnost úspěšného početí. To znamená, že se po ní mohou poohlédnout i lidé, kteří plánují v dohledné době založit rodinu a mají zájem zvýšit svoje šance.

Jak ji správně užívat?

Není ke škodě, když se macu peruánskou rozhodnete kombinovat i s dalšími látkami (bylinkami, vitamíny…), které podporují normální chuť na sex, vitalitu, plodnost a erekci. Nemusíte je ale užívat všechny jednotlivě, na trhu již existují přírodní doplňky stravy, které svým složením vyjdou vstříc i těm opravdu náročným.

V takovém doplňku stravy primárně hledejte:

  • Macu peruánskou
  • Kotvičník zemní
  • Ženšen pravý
  • Šafrán setý
  • L-citrulin
  • L-arginin

Tyto látky mohou podpořit jak normální množství energie, tak například chuť na sex a normální prokrvení organismu, které je klíčové pro dosažení a udržení erekce.

Také ale nezapomínejte na to, že na sexualitu má velký vliv i atmosféra ve vztahu, množství odpočinku, který si pravidelně dopřáváte, zdravý jídelníček či pravidelnost pohybových aktivit. Nezapomínejte tedy na těchto oblastech i během užívání doplňku stravy soustavně pracovat.

💡 TIP: Srovnání TOP 10 přípravků na podporu erekce

✅ jaké přípravky opravdu obsahují účinné látky?
✅ test jejich účinnosti
✅ porovnání cena/výkon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *